perjantai 4. syyskuuta 2015

The Residence

Otan tämän aiheen heti alkuun, koska muistan itse ennen matkaa etsineeni asuntolasta kaikkea tietoa mitä vaan voi ikinä löytää. Tämä on siis pääasiassa Brightonin asuntolasta, en tiiä paljoo muista kohteista mutta ei ne varmaan kauheesti eroa.

Brightonissa on siis kolme asuntolaa jolla jokasella on oma koulu ja ruokala. Falmer ja Sussex jotka sijaitsee kauempana keskustasta omalla alueellaan, ja Moulsecoomb jossa mä olin ja joka oli lähempänä Brightonin keskustaa. Meidän kampus oli hyvä eikä siinä ollut mitään vikaa, mutta kun käytiin Falmerilla nii se näytti kyllä luksukselta, rakastuin koko siihen alueeseen. :D

Brightonissa siis perheessä majoittuvat ja asuntolalaiset ovat käytännössä täysin erillään, jopa bileet ovat molemmilla omansa. Tämä tulee yleensä monille yllätyksenä, mutta jos homestayssa on kavereita niin kannattaa sopia tapaaminen esim. Pierille tai Churchill Squarelle (suuri ostoskeskus) jos tiedätte olevanne samaan aikaan keskustassa. :)

Asuntolassa tutustui tosi hyvin muihin kielimatkalaisiin, eräs kotimajoituksessa ollut sanoikin olevansa kateellinen asuntolalaisille koska he kuulostavat yhdeltä suurelta perheeltä, hostperheessä hän ikään kuin vähän tunsi eristyvänsä muista. Suosittelen asuntolaa tositosi paljon, siellä oli kaverit ja liiderit aina lähellä ja ainakin mulle se sopi tosi hyvin. :)






10 kysymystä asuntolasta:


1. Monenko hengen huoneissa majoitutaan?
-Brightonissa tietääkseni kaikilla oli omat huoneet, näin ei kuitenkaan ole kaikissa kohteissa.

2. Onko suihkut/vessat yhteiset, saako esim. suihkussa käydä rauhassa ja milloin haluaa?
-Meidän käytävällä asu noin alle kymmenen ihmistä, ja siinä käytävällä oli kaksi vessaa, yksi lukittava suihku ja sitten toinenkin kylpyhuone jossa oli kylpyamme. Suihkussa sai käydä aina kun vaan oli aikaa, itse kävin yleensä aamulla jolloin se yleensä ei ollut varattu. Ilmeisesti Falmerissa kaikilla oli vessat ja suihkut (?) omassa huoneessa. Meillä oli omissa huoneissa lavuaarit jonka yläpuolella oli peili, missä pystyi esim. pesemään kädet.

3. Oliko asuntola siisti?
-Oli todella siisti, suihkussa ja huoneissa ei ollut mitään valittamista, ainoa valitus oikeastaan että vessojen valonkatkaisunarut olivat todella likaiset :D Huonetta oli mahdollista vaihtaa jos siinä oli jotain "vikaa".

4. Majoittuvatko suomalaiset samassa paikassa?
-Kyllä, kansallisuudet olivat ikään kuin omissa "taloissaan", samassa pihapiirissä kaikki kuitenkin.

5. Näkivätkö eri asuntoloissa asuvat toisiaan?
-Bileet olivat yhteisiä, muuten eivät oikeastaan.

6. Aika jolloin piti olla omissa huoneissaan, saiko asuntola-alueelta poistua?
-Klo 11 piti olla omissa huoneissaan, ei saanut ilman lupaa.

7. Matka koululle ja ruokalaan?
-Muutama sataa metriä, eli tosi lähellä.

8. Oliko asuntolalla Wi-fi?
-Kyllä oli!

9. Minkälainen ruoka oli?
-Söimme siis yliopiston ruokalassa, joka oli hieno ja ruuassa oli paljon valinnanvaraa. Ruoka oli aika erilaista kuin Suomessa, mutta hyvää, tosin pääosin aika epäterveellistä. Kokonaisuudessaan ruokala/ruoka oli positiivinen yllätys.

10. Pystyikö vaatteita pesemään asuntolalla?
-Tietääkseni kyllä siellä oli mahdollisuus, monet kuitenkin pesivät pikkupyykkiä vain huoneen lavuaarissa.





2 kommenttia:

  1. Hei,

    Hyvä postaus! Haluaisin vielä tietää, että oliko samassa "asuntoryppäässä" kaikki suomalaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu oli ainakin meillä (tosin mun viereisessä huoneessa asui ulkomaalainen opettaja) vaikka näin ei ookkaan aina :)

      Poista