tiistai 8. syyskuuta 2015

Summeranza, EFCELT, what? Language Trip Vocabulary


Kielimatkoihin liittyy outoja nimiä ja käsitteitä, joista kokosin tähän muutamia yleisimpiä ja selvennän vähän mitä ne tarkoittaa.

MyEF

-Facebook-tyyppinen EF:n oma palvelu netissä, johon saa tunnukset kielimatkan varattuaan. Siellä pystyy mm. juttelemaan ja tutustumaan kurssikavereihin jo etukäteen, varaamaan lisäaktiviteetteja, liittymään Ambassadoriksi ym. MyEF:stä näkee myös kielimatkan aikana päiväkohtaiset ohjelmat.


                                   Kielimatkan aikana MyEF:n tuli esim. tällasia ilmotuksia

Lähtötasotesti

-Ennen matkaa tehtävä englanninkielen tasotesti MyEF:ssä, jonka perusteella sijoitetaan oman tasoiseen opiskeluryhmään kohteessa.

Funpack

-Vapaavalintainen lisäaktiviteettipaketti joka meillä sisälsi mm. keilausta, Lazerzonea ja rannekkeen huvipuistolaiturille. Maksoi muistaakseni 45€.

Summeranza

-EF:n oma huipputapahtuma Lontoossa, johon pääsee yksinoikeudella kaikki siihen aikaan Briteissä olevat EF:n oppilaat. Siellä oli huipputunnelma ja oppilaita kaikkialta maailmasta, illan kruunas vielä Charli XCX. Oon joutunu monta kertaa selittää sitä sanoin mutten koskaan onnistunu, tällä kertaa luovutan suosiolla ja laitan tähän linkit sen omille sivuille ja pariin Youtube-videoon, toivottavasti ne kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Summeranza makso tänä vuonna 95€, mutta siihen kuulu kaikki ja siellä oli kyllä vaikka mitä. Suosittelen ehdottomasti! :)

 http://www.ef.fi/campaign/summeranza2015/

https://www.youtube.com/watch?v=3EoC7iSdsms
https://www.youtube.com/watch?v=Ms4LhgPE0-M

                                                                Summeranza 2015

Liideri

-Ohjaaja, oppilaan tuki ja turva matkalla. Suomesta lähtee mukaan suomalainen liideri johon voi aina ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa ynnä muussa. Kohteessa ohjaa lähinnä oma (paikallinen) aktiviteettiliideri ja jonkun ryhmän mukana lähtenyt liideri (mulla esim. tanskalainen). Liiderit on tosi mukavia (mikä ei oo mikään ihme, koska kurssin lopussa oppilaat pisteyttää ne ja hyvin pisteitä saaneet voi päästä uudelleen liideriksi), rentoja ja aina tavotettavissa!

Aktiviteetti

-Luulin aluksi, että aktiviteetti tarkottaa aina jotain jalkapallon pelaamista tai muuta, mutta aktiviteetteina olikin mm. shoppailua, rannalle menemistä ja erilaisia haasteita kuten pienissä ryhmissä täytyi käydä ottamassa kuvia erilaisista jutuista (esim. selfie virkapukuisen henkilön/jonkun nähtävyyden/mahdollisimman monen ihmisen kanssa) tai Paper Clip Challenge (pyytää Brightonin keskustassa ihmisiä vaihtamaan jostain pikkuesineestä tilalle parempi kunnes lopuksi viimeinen esine oli mahdollisimman arvokas).



Suomalainen-/aktiviteetti-/kurssi-/opetusryhmä

-Nämä eri ryhmät menee usein sekasin keskenään. Sun kurssilla olevat oppilaat on ne joilla on sama tulo- ja lähtöpäivä ja joilla on sama majoitusmuoto. Meillä tähän kuului suomalainen, tanskalainen, italialainen ja ranskalainen ryhmä. Näiden oppilaiden kanssa on siis mahdollista päästä esim. samaan luokkaan. Luokka eli opetusryhmä on se, jonka kanssa sä käyt koulua. Luokat on tehty oppilaiden englannintason mukaan, mutta meillä tää ei ainakaan menny niin, luokassa oli tosi monentasoisia oppilaita. Kahdesta luokasta koostuva aktiviteettiryhmä on se, jonka kanssa eniten vietetään aikaa ja tehdään lähes kaikki. Suomalainen ryhmä on se, jonka tuossa ylempänä kurssiryhmän kohdalla mainitsin ja joka lähtee sun kanssa Suomesta matkaan. Nämäkin koskee siis Brightonia, muissa, varsinkin pienemmissä kohteissa nää saattaa muodostua eritavalla.

                                                              Aktiviteettiryhmä

EFCELT

-EF Cambridge English Level Test, englanninkielitasotesti joka tehdään kurssin lopussa. Se sisälsi kuullun, luetun ja kielioppi-ja sanastotehtäviä. Kuultu oli tosi helppo, luettu vaikee. Siinä oli tosi vähän aikaa tehdä sitä, mutta se meni kuitenkin ihan hyvin. Siitä sai sitten Graduationissa todistuksen jossa oli siitä saatu arvosana A1-C2.


Graduation

Kurssin lopussa on Graduation, jossa "valmistutaan", jolloin saadaan todistukset ja mun henkilökohtasen suosikin, EF-valmistumishatun.♥ :D Kaikki kurssin käyneet valmistuu, ei siis tarvitse pelätä että feilaa :)

                                                                    Graduation

Ambassador

-Kielimatkan jälkeen/ennen voi liittyä mukaan Ambassador-ohjelmaan. Ambassador toimii EF:n lähettiläänä, promoaa ja auttaa erilaisissa jutuissa. Toimimalla aktiivisesti ja keräämällä tarpeeksi pisteitä voi tosiaan päästä uudelle, ilmaiselle kielimatkalle! Ambassador-ohjelma ei ole mitenkään sitova ja aktiivisuus riippuu vain itsestä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti