lauantai 31. lokakuuta 2015

...VS...


Otsikko ei siis viittaa Victoria's Secrettiin vaan oon koonnut tähän sellasia asioita joiden väliltä pitää yleensä ennen kielimatkaa valita. Monissa on aika paljon mun omia mielipiteitä joten ne ei ole täysin objektiivisesti kirjotettuja. 

Malta vs. Britit
Jos haluaa rantaelämää ja biletystä, kannattaa valita Malta. Jos taas haluaa kokea Lontoon ja brittielämää kannattaa mennä Britteihin. Ei kuitenkaan kannata ajatella että jälkimmäinen kuulostaa ihan tylsältä vaihtoehdolta, sillä myös briteissä on paljon bileitä ja myös rantakohteita. Britit on myös suosittu kohde, joten siellä on paljon kielimatkalaisia ja esim. Summeranza.

2 vs. 3 Viikkoa
Yleisimmät matkat ovat 2 tai 3 viikkoa pitkiä, ja monet miettii kumpi valita. Ajattelin, että oisin voinu kolme viikkookin olla, mutta toisaalta vielä viikko epäterveellistä ruokaa olis ollu aika paljon, vaatteet alko loppua ja ajattelin matkaa varatessa etten haluais tuhlata Suomen kesästä niin pitkää aikaa ulkomailla.

Asuntola vs. Homestay
Tää riippuu tosi paljon itsestä, uskon että sen pystyy aika hyvin arvioimaan kumpi itsee miellyttää enemmän, elämä paikallisessa perheessä vai muiden kurssilaisten kanssa asuntolassa. Itse kannatan asuntolaa, koska siellä on kaikki lähellä ja se on usein ”varmempi” vaihtoehto. Lämpimän lounaan ja päivällisen saa aina jos ei ole mitään retkiä tms., kouluun on aina lyhyt matka ja yleesäkin asuntoloissa on aina tavallaan tietty standardi, perheet taas voi olla hyvinkin erilaisia.

Funpack vs. Ei Funpackia
Sinänsä kannatan sen ostamista, koska siihen kuuluvat jutut oli tooosi kivoja, ja ilman sitä ei oltas päästy esim. Royal Pavilioniin. Toisaalta funpack-aktiviteettien aikaan oli myös joitan discoja tms. jotka missattiin kun ne osu päällekkäin.

Kesäkuu vs. Heinäkuu
Heinäkuu, koska mm. Etelä-Eurooppalaiset pääsee vasta silloin lomilleen, joten silloin kursseilla on enemmän kansallisuuksia.

Yksin vs. Kaverin kanssa
Yksin, koska kielimatka on hyvä tilaisuus tehdä yolo-matka yksin ulkomaille ja tutustua uusiin ihmisiin. Toisaalta kannattaa ottaa kaveri mukaan jos tuntuu että haluaa mukaan jonkun tutun tai ootte molemmat tosi kiinnostuneita kielistä ym.

Summeranza vs. Ei Summeranzaa
Kyllä! Aluksi ajattelin että menen jos pääesiintyjä on hyvä, ja kun kuulin sen olevan Charli XCX josta en silloin erityisemmin tykännyt, käännyin vähän sen puolelle etten menisi. Kuitenkin sitte päätin että meen, koska toi on ainutlaatune tapahtuma ja siellä on paljon muutakin kuin pelkkä illan keikka. Tein kyllä ihan oikeen päätöksen, ja olihan se Charli XCX tosi hyvä. :)

Lähteä vs. Jäädä kotiin
Jos oon tähän mennes esittäny asian jotenki epäselvästi, niin kannattaa siis todellakin lähtee. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti